Beastie Boys Message Board

Beastie Boys Message Board (http://bbs.beastieboys.com/index.php)
-   Remixes (http://bbs.beastieboys.com/forumdisplay.php?f=20)
-   -   tempos (bpm's) (http://bbs.beastieboys.com/showthread.php?t=21925)

Nygel 06-25-2004 04:33 PM

tempos (bpm's)
 
list all the tempos here, especially hey ladies. i can't figure it out

landos_dad 06-25-2004 05:24 PM

Re: tempos
 
Quote:

Originally Posted by Nygel
, especially hey ladies. i can't figure it out

102bpm?

mightyDL 06-25-2004 06:13 PM

Re: tempos
 
Yup, I have 101.8 bpm for Hey Ladies. For which other tracks do you want tempos?

Nick Jade 06-25-2004 06:44 PM

Re: tempos
 
Ch-check it out is 115.

Taco Zip 06-26-2004 02:14 AM

Re: tempos
 
So watcha want 85,4
Alive 100.9
Shake your rump 103
intergalactic 105.9
root down 100
sure shot 97.9
pass the mic 83.9
spam 89.1
IAWGM 99,8
limerick file 102
hold it now 98.5
3 the hard way 93
open letter to nyc 93.7
time to build 95
hey fuck you 96
oh word 98
rhyme the rhyme well 100
right right now now 101
ch-check it out 115
all lifestyles 117
we got the 122


notice how almost all TT5B songs have rounded bpm numbers. (!)

scuba_suit 06-26-2004 01:29 PM

Re: tempos
 
this was mad helpful, how'd you guys figure it out?

DeeJayZap 06-26-2004 03:34 PM

Re: tempos
 
Thanks

moww 06-26-2004 04:24 PM

Re: tempos
 
when I did the acapella of alive mine turned out to be 101.012

nobbus 06-27-2004 06:04 AM

Re: tempos
 
if you cant work out the BPM of an acapella you can always work it out using the original track.

Nygel 07-11-2004 12:41 PM

Re: tempos
 
...whats body movins?i would do it myself, but this is the thread for tempoes

moww 07-14-2004 06:47 AM

Re: tempos
 
98.6

sonick 07-14-2004 09:34 AM

Re: tempos
 
gotta wing it, there is drift in every rig and everything is subjective from spindle to meter-bridge. Are you trying to sync the track with higher resolution or just flip it on wax ? You should be able to lock down your list in <hour if you have all the tracks ready, though I can see how it'd be handy to ask to get near the figure if you're just spinning it. If you can't detect it and omit it's double/half-time twin as a candidate in a few seconds, you weren't born with your quantize on. No disrespect. If you're trying to lock the track for composition I could PM ya some tricks.
J

Nygel 07-21-2004 11:25 AM

Re: tempos
 
BUMP

one33one 07-21-2004 01:31 PM

Re: tempos
 
How do you do BPM's that are not rounded? say 90.8 BPM as opposed to just 90 BMP. I am using Fruity Loops and as far as I can tell, it only does round/whole BPM's (such as 90 BPM's). Is there a special formula you use for the percentage to stretch or shrink it to the correct length of loop you need in something like Cool Edit 2.0 to get the correct BPM? :confused:

I can't for the life of me, figure out how to do this.

landos_dad 07-21-2004 01:41 PM

Re: tempos
 
FL Studio or Fruityloops as it was once known.. does let you change the tempo/bpm to the fraction. Look at it...it's default tempo setting is 140.000.
Hover your mouse over the ".000" part and you will see an up/down arrow mouse icon. Click, hold and drag the numbers to your desired tempo.

So, for example, 98.8 bpm... will be 98.800 in FL ;)

one33one 07-21-2004 08:23 PM

Re: tempos
 
Quote:

Originally Posted by landos_dad
FL Studio or Fruityloops as it was once known.. does let you change the tempo/bpm to the fraction. Look at it...it's default tempo setting is 140.000.
Hover your mouse over the ".000" part and you will see an up/down arrow mouse icon. Click, hold and drag the numbers to your desired tempo.

So, for example, 98.8 bpm... will be 98.800 in FL ;)

Ah, I have a copy of Fruityloops 3 Full Final (befroe FL studio). So I am not sure if that is where the difference is because it only shows whole BPM's. If there is a way to view the ".000" I can't seem to find it. Any suggestions? Where can I get a copy of FL Studio? Or is there another program that will do the same thing. I also have an old copy of Rebirth but it isn't as versatile and is only in whole BPM's as well.

The Wedge 07-21-2004 08:32 PM

Re: tempos
 
Quote:

Originally Posted by one33one
Ah, I have a copy of Fruityloops 3 Full Final (befroe FL studio). So I am not sure if that is where the difference is because it only shows whole BPM's. If there is a way to view the ".000" I can't seem to find it. Any suggestions? Where can I get a copy of FL Studio? Or is there another program that will do the same thing. I also have an old copy of Rebirth but it isn't as versatile and is only in whole BPM's as well.

just bring it into acid and use the beatmapper to find the bpm. Then just change the bpm of the whole project and export it. Or you can use wavelab or something to change the bpm.

landos_dad 07-22-2004 01:51 AM

Re: tempos
 
Quote:

Originally Posted by one33one
Ah, I have a copy of Fruityloops 3 Full Final (befroe FL studio). So I am not sure if that is where the difference is because it only shows whole BPM's. If there is a way to view the ".000" I can't seem to find it. Any suggestions? Where can I get a copy of FL Studio? Or is there another program that will do the same thing. I also have an old copy of Rebirth but it isn't as versatile and is only in whole BPM's as well.

Aaah, I see. I'm sure there's a way though. See what options you get when right clicking the tempo. Best thing to do is upgrade to FL Studio/Fruityloops 4... registered users get free upgrades for life... that's assuming you are a registered user.
Fruity 3 is a bit ancient now :(

DJ_Skrilla 07-22-2004 03:19 AM

Re: tempos
 
check it out 115
triple trouble 110
So watcha want 85.5
Hey ladies 102
Alive 101
Shake your rump 103.5
intergalactic 106
root down 100
sure shot 98
pass the mic 84
spam 89
IAWGM 100
limerick file 102

those should all work. dont get too technical,
u can all surely match them up with a good ear....
use the force luke.

one33one 07-22-2004 08:22 AM

Re: tempos
 
Quote:

Originally Posted by landos_dad
Aaah, I see. I'm sure there's a way though. See what options you get when right clicking the tempo. Best thing to do is upgrade to FL Studio/Fruityloops 4... registered users get free upgrades for life... that's assuming you are a registered user.
Fruity 3 is a bit ancient now :(


Let's just say I got Fruity Loops 3 from a "friend". Which version of FL Studio do you use? I noticed there are something like 4 levels from Express to Producer? Will Express, the $50 version, do the trick for making beats? I just use Cool Edit 2 to slap eveything together after exporting the loops anyway. I would like to stick with FL Studio because it appears to be similar to the old Fruity Loops I have and I finally have that down fairly well.

landos_dad 07-22-2004 09:14 AM

Re: tempos
 
Quote:

Originally Posted by one33one
Let's just say I got Fruity Loops 3 from a "friend". Which version of FL Studio do you use? I noticed there are something like 4 levels from Express to Producer? Will Express, the $50 version, do the trick for making beats? I just use Cool Edit 2 to slap eveything together after exporting the loops anyway. I would like to stick with FL Studio because it appears to be similar to the old Fruity Loops I have and I finally have that down fairly well.

Express edition will let you tweak the tempo by the fraction, yes (by the way I'm certain this feature is evident in version 3, have you checked the helpfiles (F1)?).
Here's a FL feature list comparison page > FL Comparison page

I personally would get the full FL Studio Producer Edition. The slimmer versions lack some very handy tools. Like full routing and parametric EQing in the Mixer, audio wave sequencing and Express lacks the important Piano Roll where you would program chords etc.

one33one 07-22-2004 10:31 AM

Re: tempos
 
Quote:

Originally Posted by landos_dad
Express edition will let you tweak the tempo by the fraction, yes (by the way I'm certain this feature is evident in version 3, have you checked the helpfiles (F1)?).
Here's a FL feature list comparison page > FL Comparison page

I personally would get the full FL Studio Producer Edition. The slimmer versions lack some very handy tools. Like full routing and parametric EQing in the Mixer, audio wave sequencing and Express lacks the important Piano Roll where you would program chords etc.

I tried right clicking on the tempo and all you get is a menu that has a list of BPM's faster and slower that what you currently have it set at and a feature that says something to the effect of "twice as slow". Unfortunately the help files that normally come with the program via F1 were not included in the version I have because someone at some point probably deleted them to cut the program size down possibly. I will take a look at the help files for FL Studio on the website to see if I can't figure it out. Maybe I have a cracked trial version instead of the real thing. Thanks for the help. :)

MarkedCube 07-22-2004 06:38 PM

Re: tempos
 
Someone should post Triple Trouble on here, lets keep this thread up to date. ;)

landos_dad 07-22-2004 07:19 PM

Re: tempos
 
Quote:

Originally Posted by MarkedCube
Someone should post Triple Trouble on here, lets keep this thread up to date. ;)

The tempo? It is :rolleyes:

nobbus 07-22-2004 08:03 PM

Re: tempos
 
why on earth would anyone want FLstudio without the piano roll?

good luck trying to make music when youre limited to 16ths...

Nygel 08-12-2004 09:23 AM

Re: tempos
 
*caugh*

Nick Jade 08-12-2004 09:43 AM

Re: tempos
 
I got Triple Trouble at 110.005. I could be wrong. Taco can you confirm?

DeeJayZap 10-15-2004 04:21 PM

Re: tempos
 
I know this is MAD late but anyone got Paul Revere & The New Style.

ScarySquirrel 10-17-2004 11:44 AM

Re: tempos
 
Quote:

Originally Posted by Taco Zip
notice how almost all TT5B songs have rounded bpm numbers. (!)

It's bound to happen when you do most of your production exclusively in a computer box. Those silly dudes.

tpk 10-17-2004 03:43 PM

Re: tempos (bpm's)
 
thought i'd stick this one.


All times are GMT -6. The time now is 06:32 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2012 Beastie Boys